Cultura branza LACTOFERM pentru 1 litru de cultura

Cultura branza LACTOFERM pentru 1 litru de cultura

Producator: Lactoferm
Cod produs: 091.056.2
Disponibilitate:
In Stoc
Pret: 22,00
Descriere

Cultura branza LACTOFERM©

Aceasta cultura de branza Lactoferm® contine bacterii lactice speciale (Streptococcus cremoris, Streptococcus lactis, Streptococcus lactis subsp. Diacetylactis si Leuconostic cremoris).
Laptele acrit rezultat in urma adaugarii acestei culturi contine aproximativ 0,7 - 0,8% acid lactic, din care aproximativ 95% este acid lactic-dextro (L +).
Aceasta cultura de brânza poate fi folosita pentru brânza proaspata, brânza moale (telemea), brânza tare (cascaval) si smântâna.
NOTA: aceasta cultura doar acreste laptele. Pentru a pregati cascaval, brânza proaspata si/sau brânza moale aveti nevoie de cheag Lactoferm®.

Instructiuni de utilizare

Se dizolva cultura de brânza în 1 litru de lapte sterilizat. Laptele crud (lapte de ferma proaspat) trebuie sa fie fiert inainte si lasat sa se raceasca la aproximativ 20°C. Se agita bine, se inchide etans si se lasa sa stea aproximativ 16 - 24 de ore, la temperatura camerei (20-24°C), într-un loc fara vibratii. Dupa ce s-a coagulat, se lasa pentru 12 de ore în frigider, apoi cultura este gata. Acum puteti folosi laptele rezultat (coagulat si acrit), pe post de cultura "mama", sau sa-l utilizati pentru a pregati brânza moale (cas), brânza proaspata sau cascaval.

Puteti inmulti aceasta cultura: se pastreaza 2-3 linguri de cultura actuala pentru viitoarea cultura. Laptele acrit si coagulat poate fi pastrat timp de aproximativ 7 - 10 zile în frigider. Daca doriti sa-l pastrati mai mult timp va trebui sa-l congelati.

Cantitate: 5 gr.

Opinii (2)

Spune-ti opinia



Nota: Codul HTML este citit ca si text!

Rau            Bun